:-D

Forteen - Berdua Bersatu

Powered by mp3skull.com

Pembaca yang Disayangi =)

Saturday, April 2, 2011

friendship vs relationship

Assalamualaikum semua!!!

wah wah wah lamanyaaaaaaaaaaaaa tak masukkan entry baru, kan???
nak masukkan jugak, x kira... heeeeeeeeeee
untuk pengetahuan semua, emosi aku dah kembali NORMAL... hakhak

dan kali ni, perkara yang terlintas kat fikiran = friendship dan relationship.... macam mana nak beza??






as for me, both are the same... the difference is only the way you spell them... ngeeeeee <--- ayat org heartless... hahahah
disebabkan ketidakpuasan hati, aku siap bertanya pada encik google... so, aku pun bacalah article kat sini
http://www.yourromanceguide.com/articles/the-difference-between-relationship-and-friendship.php

untuk memendekkan masa kalian membaca artikel tu, aku summarize kan apa isi artikel ni... artikel ni tulis, antara perbezaan yang boleh nampak adalah:

1) topik perbualan:
friendship: open je, xkisah cerita pasal apa, walaupun tentang kegagalan kita. xsegan nak cerita masalah kita, x segan nak mintak tolong...
relationship: banyak rahsia yang kita simpan... xsemua kita akan bgtau pasangan kita (ni berdasarkan artikel tu).. dan kalau boleh, x mau cerita kesusahan atau kegagalan kita dengan pasangan <--- aku x tau realiti camni ke x

yang ni best:

2) kelakuan kita:
friendship: childish
relationship: mature


hehehehe aku tergelak kejap baca faktor ke 2 tu... :-p
yang lain, x termasuk plak dalam pala otak aku... 2 faktor ni la yang aku rasa mcm sesuai nak post.. :-D

tak sudah dengan tanya encik google, aku pi post kat fb plak...

tengok.. rata2 susah nak bezakan, kan??? TAPI!!!!
aku suka dengan post kawan aku yang aku petakkan hitam tu...
bernas jugak lah kan pendapat tu...

perbezaannya, kawan: ko x letakkan komitmen kat situ... lantak kau lah... tapi, kalau ada perhubungan, kau letakkan komitmen, dan, akan ada rasa tanggungjawab antara satu sama lain... :-D totally agree... maybe, sbb aku xde la relation lagi, so aku x dapat nak bezakan (agaknya la)...

DAN... aku terfikir sesuatu yang sangat2 basic:


Kita boleh berkawan dengan sesiapa pun yang kita nak...  walaupun dia mungkin tak faham apa yang kita nak, kita rasa, kita fikir...


kita berkawan tak kira lelaki atau perempuan... as long as kita saling selesa...

TAPI



kita akan mencari pasangan (have a relationship) di kalangan kita & berlainan jantina dengan kita (manusia normal)...

bagi pendapat aku, friendship dan relationship adalah perhubungan antara seseorang dengan yang lain... kalau friendship, antara seseorang dengan ramai orang, tapi kalau relationship, antara seseorang dengan seseorang yang lain yang berlainan jantina... Dua-dua mempunyai perbezaan, dari segi how you handle the situation each other... ye tak???

LAST but not LEAST, hayati quote di bawah:


Feel free to comment... 
with love


3 comments:

dedey said...

wahhh..menarik entry ni...=)

dunia nurul said...

thanks dedey... tp entry yang ni x tertanding entry "i hope its just a dream" yang banyak pembaca dan pengkomen.. :-D

wani said...

i like it


Get your own Digital Clock

 
 

Diseñado por: Compartidísimo
Scrapping elementos: Deliciouscraps©